Az INITIATIVE Hungary tájékoztatója a NAV vizsgálat kapcsán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt nyomoz és ebben az eljárásban a rendelkezésünkre álló információk szerint az Initiative Media Kft. is érintett. Társaságunk érintettségének ténye ebben az eljárásban a társaság vezetése számára megdöbbentő erővel bír, ezért maximálisan együttműködünk a hatósággal a helyzet mielőbbi tisztázása érdekében.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a hír minden partnerünket és barátunkat váratlanul érte.

Biztosítjuk a partnereinket, hogy cégünk 1996-os alapítása óta a törvényeket és az iparági szabályozást teljeskörűen betartva működik, hiszen a törvényes működés és a transzparencia számunkra alapvető üzleti érdek. Az elmúlt években megállapítás nélkül zajlottak nálunk adóvizsgálatok. A Gazdasági Versenyhivatal, a könyvvizsgálók, tulajdonosunk és partnereink auditorai és az IPG Mediabrands is folyamatosan monitorozták és rendben találták a működésünket. 

Az ügy részleteiről még nem kaptunk részletes tájékoztatást a hatóságtól. Jelenleg igyekszünk minden információt begyűjteni, hogy kellően alátámasztott érvekkel cáfolhassuk a felmerült gyanút.

Konstruktív és együttműködő magatartásunk mellett is határozottan visszautasítjuk a gyanúsítást és a hírekben megfogalmazott, cégünket érintő, megalapozatlan feltételezéseket.

Ebben a pillanatban számunkra az elsődleges prioritás, hogy a kampányok kiszolgálása a megszokott módon, a lehető legmagasabb minőségben, a tőlünk megszokott precizitással biztosítsuk. Ehhez segítséget kapunk az anyacégünktől, a nemzetközi hálózat támogat bennünket a zavartalan működésben.

Tisztában vagyunk azzal, hogy együttműködésünk során a kölcsönös bizalom mindennél fontosabb. A transzparencia követelményét szem előtt tartva, amint lehetőségünk lesz, minden szükséges tájékoztatást megadunk az üggyel kapcsolatban.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy a NAV által elrendelt zár alá vétel lekerüljön a kinnlevő vevőkövetelésekről, erre rövid határidőn belül, várhatóan napokon belül, sor is kerül.

 

Initiative Media Kft.

2022. Június 2.